پانزدهم مارس سومین سالگرد قانونی تصویب شده توسط دولت فرانسه است که بر اساس آن هرگونه لباسی که نشان دهنده وابستگی مذهبی دانش آموزان باشد از مدارس دولتی منع می شود.
اگرچه به روشی بیطرفانه نوشته شده بود، اما اکثر مردم فرانسه و سراسر جهان میدانستند که هدف این قانون، جلوگیری از پوشیدن روسری برای دختران مسلمان در کلاس است.
در مارس 2004، دولت فرانسه قانونی را وضع کرد که تمام لباسهایی و روسری مجلسی را که نشان دهنده وابستگی مذهبی دانشآموزان باشد، از جمله روسریهایی مانند لباس بالا، در مدارس دولتی ممنوع کرد.
این حرکت گیج کننده موضوع کتاب جدیدی از جان بوون، دکترا، استاد دانبار-ون کلیو در هنر و علوم در دانشگاه واشنگتن در سنت لوئیس است.
دکتر جان آر. بوون، استاد دانبار ون کلیو، استاد انسان شناسی اجتماعی فرهنگی در هنر و علوم در دانشگاه واشنگتن در سنت لوئیس، در آن زمان در فرانسه بود و کتاب روشنگرانه ای روسری مارک دار نوشته است که اخیراً توسط انتشارات دانشگاه پرینستون منتشر شده است. با عنوان “چرا فرانسوی ها روسری را دوست ندارند: اسلام، دولت و فضای عمومی”.
در آن، او تلاش میکند از طریق بررسی تاریخ مذهبی فرانسه، ایدههای مربوط به سیاست و جامعه، و پوشش روزانه رسانهها و رویدادهای سیاسی منتهی به قانون در سالهای 2003-2004 توضیح دهد که چرا دولت فرانسه چنین اقدام گیجکنندهای انجام داد.
بوئن در مقدمه کتاب می نویسد: «به نظر می رسید که شخصیت های عمومی روسری نخی فرانسوی روسری ها را مقصر طیف شگفت انگیزی از مشکلات فرانسه می دانند، از جمله یهودی ستیزی، بنیادگرایی اسلامی، محله نشینی فزاینده در حومه های فقیر، و برهم خوردن نظم در کلاس درس.
او میگوید مسلمانانی که در کشورهای مسلمان غیراکثریتی مانند فرانسه زندگی میکنند، تطبیق نهادها و اعمال مذهبی خود مانند پوشیدن روسری توسط زنان و دختران مسلمان – با قوانین و سنتهای سکولار دشوار است.
از این تحقیق، او در حال کار بر روی کتاب دیگری با عنوان «شکل دادن به اسلام در فرانسه» است که قرار است در سال 2008 منتشر شود، که به بررسی چگونگی روسری نخی پاییزی تلاش مسلمانان فرانسوی برای ایجاد پایگاهی برای زندگی مذهبی خود در جامعهای میپردازد که این اعمال را ناسازگار با ملی میداند.
- منابع:
- تبلیغات:
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.